dinsdag 18 februari 2020

Afschakelen

 Alleszins redelijk door de dag gerold. Niet in mijn Volvo-cabine gekropen en asfalt gevreten maar gewerkt aan de verkleining van de stapel kranten. Of mijn hoofd stond ernaar of er was gewoon een meer dan gemiddeld aantal interessante artikelen te lezen. De avond is voorbij gevlogen. Mijn ogen worden niet blij van het gehannes met de leesbril. Zonder is het echter raden naar de tekst.

 Hond links, hond rechts. Kat op mijn krant. Kortom het was een huiselijk tafereeltje. Rustiger, stukken rustiger, wat niet verkeerd is, als je aan je nachtrust wil beginnen. Zal me benieuwen wat tijdens de nachtelijke uren allemaal aan mijn geestesoog voorbij trekt. De periode van feesten en partijen lijkt voorbij. Nu klopte daar ook altijd wel iets niet aan, maar dat is toch anders dan vertrekkende boten of treinen missen.

 Dobberend in een bootje op een met waterlelies begroeide vijver, lijkt me wel wat. Zonsop- of ondergang beleven op het strand van een koraaleiland, mag ook. Of wat gedacht van wiegen in een hangmat onder palmen op een onbewoond eiland? Of dichter bij huis, een kampvuur genieten na een dag werken in de tuin? Het schijnt, als je maar druk genoeg met een beeld bezig bent, je dat mee de nacht in neemt. Nou, kies maar, zou ik zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten