dinsdag 11 februari 2020

Herkauwen

 D'r komt weer een hoop voorbij, wat nog een keer bekauwd wil worden. Nog ruim eem meter te gaan en dan hoop ik, dat er niet nog weer ergens papieren opduiken, zonder dat ik er zelf voor kies om er mee bezig te zijn. Een verleden is alleen verteerbaar met een slecht geheugen. Een verleden belemmert.

 Als ik dat vergelijk met de manier waarop Mariana met haar verleden omgaat, eigenlijk enkel bestaat dankzij haar verleden, dan hebben we ook hier weer een diametraal tegenovergestelde beleving. Wil ik er van af, duikt Mariana er in. Noem iets en er is een vergelijking met een moment uit het verleden. Direct of indirect of desnoods via een nauwelijks te volgen omweg. Waar ik weggooi bewaart Mariana. Aan alles plakt een moment, een plek, een gebeurtenis. Ieder parfum, iedere jurk, de gedroogde bloemen. Bij gratie Gods staat in een deel van mijn T-shirts dat ze van de Hema komen. Van de rest weet ik het dan ook echt niet.

 Bij de papieren die door de versnipperaar gaan staat meestal een datum en geeft de tekst je minimaal een hint van de richting, waarin je je zou moeten herinneren. Geen behoefte aan. Tijd voor het volgende pakketje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten