vrijdag 21 februari 2020

Tijd

 Pareltje. Maar dan wel verloren. Villa Sangiovese in Panzano in Chianti. Wanneer ben ik daar geweest? Dertig jaar geleden? Het is confronterend om zo tegen de omvang van de vergane tijd aan te lopen. Een eerst kennismaking met luxe, comfort en service. Een of misschien twee nachten gebleven. Prachtig terras, goddelijk uitzicht, akelig lekkere gerechten en behandeld worden alsof je van koninklijke bloede bent.

 Bij het opruimen de folder tegengekomen. Publiciteit uit het pre-internet tijdperk. Geen website-adres. Maar wel via het internet te vinden, al kom je dan op een andere website terecht. Andere eigenaar, andere naam, andere presentatie, weg grandeur. Daarom moet je nooit opzoek gaan naar de bijzondere momenten uit het verleden. Gelukkig stond ik niet voor de deur, maar zie ik het in het internet. En toch doet het afbreuk. Snel terug naar de folder.

 In het dorp was ook een winkeltje met van de vloer tot aan het plafond over alle wanden en met de ruimte instekende rekken gevuld met allemaal verschillende grappa's. Hoe ik toen gekeken heb, zou je de man moeten vragen die in de winkel stond en helaas te oud was om die dertig vergane jaren goed te hebben doorstaan, maar ik voelde me als een kind in een snoepwinkel, met twee kwartjes en een hele boel meer wensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten