zondag 10 maart 2019

Zaaien

 Vingers in de aarde. Altijd goed! Kan het niet buiten, doen we het binnen. Een aantal groentes, die ik tot op heden hier als plantje heb gekocht, uitgezaaid 'onder glas'. En meer dan dat, want binnen. Ben benieuwd. Spul uitzaaien in de zg koude grond is de afgelopen twee jaar geen onverdeeld succes geweest. Zien of dit beter werkt. De controle van mn de gewenste vochtigheid moet een stuk eenvoudiger zijn. Niet onbelangrijk. Zeker bij langzame groeiers.

 Ik weet niet of het me al eerder opgevallen is (moet haast wel, maar dus weer vergeten) maar de hoeveelheid zaad in de zakjes varieert enorm. Ik snap, dat zoiets afhankelijk is van het type plant. Maar soms zit er zoveel in, dat je je afvraagt, hoe je het ooit allemaal 'op' kunt maken. Het andere uiterste had ik vandaag met een apart zakje in het zakje en na het open knippen van dat binnenste zakje, dacht ik eerst, dat ze vergeten waren er iets in te stoppen. Ik heb ze geteld, na het zakje zorgvuldig uitgeschud te hebben op een wit bord. Negen (!) zaadjes.

 Je moet er toch niet aan denken, dat een paar firma's die markt zullen gaan beheersen en dan mn met F1-versies. Daar was een jaar of wat geleden een hoop om te doen. Ik snapte de mensen al, die daar tegen ageerden, want je kunt niks met het zaad dat uit dat soort planten komt. Maar als de verkoop dan ook nog zo afgeknepen gaat, dan wordt je gewoon dubbel genaaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten