dinsdag 19 maart 2019

Routineus

 Lang leven het klote-gevoel. Weg ETS2, het blog weer terug op de eerste plaats. Moet ik daar blij om zijn? Niet echt. Kan me andere insteken bedenken, waar ik meer lol aan zou beleven, die helaas maar niet uit de startblokken willen komen.

 Maaltijd is ondertussen klaar. Staat na te garen op een laag pitje. Het is weer vastenperiode. Ditmaal in aanloop naar de Pasen. Hier op 28 april. Zes weken geen vlees, soit, geen eieren, die heb je tenslotte nodig voor de Pasen, geen kaas, dat is al wat minder, zeker met de hoeveelheid, die we domgenoeg hebben liggen, gaat dat niet helemaal lukken, geen alcohol, waarom niet, geen sex, waar bemoeien ze zich mee!

 Van de aanloop naar de Kerst weet ik, dat het geen probleem zal zijn om vleesloos te koken voor een week of zes. We eten sowieso al weinig èn steeds minder vlees. Het lam van vorig jaar Pasen ligt voor een deel nog in de diepvries. Het lukt me maar niet om die slag te maken naar gebruiken wat aanwezig is. Steeds weer is het 'Waar heb ik zin in?", 'Heb ik dat?' en zo nee, 'Is het in Agnita te krijgen?'. Ik zou eerst in de diverse diepvriezers moeten kijken en ook een blik werpen op de pottenverzameling met geweckte groente en fruit. Minstens een deel van de maaltijden zou op weekbasis uit die voorraden moeten komen. Ik weet het. Ik vergeet het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten