dinsdag 26 maart 2019

Stank

  Wat hebben de alomtegenwoordigheid van geurtjes en zoetheid met elkaar gemeen? Ik heb een hekel aan beide. De zoetheid (nep of echt) en de vnl. neppe geurtjes zijn nauwelijks te ontwijken. Na de recentelijke, kleine opsteker op het vlak van de zoetigheid onlangs een tegenslag op het geurterrein. Waar andere mensen geurkaarten, -flesjes, -stopcontactvullingen, etc.vrijwillig kopen en in auto, huiskamer, slaapkamer, badkamer en weet ik in welke andere kamer of ruimte gebruiken, loop ik met een boog om die namaakzooi heen.

 Helaas lukt dat maar gedeeltelijk en steeds minder. Al eens een winkel als Maxima Dutti binnen gelopen. Het zal onderdeel zijn van hun idee zijn om de formule van de winkel vorm te geven, maar die geur laat me steeds weer kokhalsen. Ik ben al niet zo gecharmeerd van het Italiaanse kledingdesign en die geur maakt een bezoekje er niet makkelijker op. En niet alleen hier in Sibiu, ook in andere steden loop je in de winkels van die keten tegen die geurwand op.

 Maar het komt ongevraagd dichterbij. Onlangs heeft de stofzuigerzakkenproducent bedacht om een luchtje aan zijn stofzuigerzakken toe te voegen. Ik geeft toe, dat de muf-stoffige lucht, die een stofzuiger in werking produceert, niet de aantrekkelijkste lucht is, maar het is onlosmakelijk verbonden met stofzuigen en dus een schoner huis. Nu hangt er bij het stofzuigen een irritant en volkomen ongewenste geur in huis, die maar moeilijk wil verdwijnen. Vind maar eens een andere passende en natuurlijk reukloze zak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten