woensdag 13 maart 2019

Tuinieren

 Perceeltje geklaard en voorbereidingen voor het volgende getroffen. Alleen dat poten en zaaien wil niet zo. De bovenlaag van de grond is bevroren. Een centimeter of 2-3. Maakt niks uit voor het spitten maar om nou gaten te gaan hakken om de uien in de grond te krijgen gaat me te ver. Eind van de middag zal de zon ws wel zijn werk hebben gedaan, maar daar ga ik niet op zitten wachten. Ik zie het in het weekeinde wel. Op die paar dagen komt het niet aan. De weersvoorspelling heeft het over zon en 17, 18, 19 graden. Lijkt me een stuk prettiger werken.

 Heb er nog steeds zin in. Onder het spitten mijn gedachten laten gaan over de uiteindelijke vormgeving en vooral hoe ik dat voor elkaar denk te krijgen. Zou mooi zijn, als in het weekeinde ook een deel van de rommel, die in de tuin staat te wachten om in de schuur of tuinkamer terecht te komen naar binnen gezet kan worden. Helaas nog niet op z'n plek, maar dan kan ik ws nog het grootste deel van de zomer wachten en dat komt me niet uit.

 Voor de bloemen en groenten moet het in mei gebeuren. Tot die tijd moet zoveel mogelijk omgespit en in percelen verdeeld worden. Daarna is het de strijd tegen het onkruid en voorbereidingen treffen voor ev. vaste planten en de definitieve vormgeving. Naast al die andere zaken natuurlijk. Zoals al eerder geconstateerd, het zou best nog weleens druk kunnen worden deze zomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten