maandag 18 maart 2019

Tuinarchitectuur

 Het weer houdt zich in tweede instantie aan z'n belofte. Het is prachtig weer. Voor negenen was het al aangenaam buiten. In de aarde wroeten dus. Het eerste perceeltje volstouwen en met een tweede beginnen. Belangrijker echter is het om mijn gedachten -onderwijl- te laten gaan over, hoe ik de tuin er wil laten uitzien en hoe ik dat ga vormgeven. Ga ik opgehoogde bedden maken tegen de wateroverlast of ga ik draineren of doe ik het allebei.

 De lap grond (12/15 x 30/40m ??) zoals ie er nou bij ligt, is weinig aantrekkelijk om te zien, zelfs als het geheel onkruidvrij en netjes omgespit zou zijn. Echt een produktietuin en dat zal het toch nooit enkel en alleen worden. Er moet meer. Afwisseling. Hoog-middel-laag. Vast-meer/éénjarig. Bloemen-vruchten-groenten-kruiden. En ook de toegankelijkheid, daar moet iets mee. Iets met zitten en een werktafel. Een heel project nog. Vijfjarenplan? Mag hopen van niet.

 Een orangerie zou mooi zijn, maar ws een brug te ver. Nee, geen vijver. Hoewel, als we gaan draineren, moet het water wel ergens heen kunnen cq blijven. Er is nog geen beeld, enkel mogelijkheden. Alles eens rustig doorkauwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten