dinsdag 12 maart 2019

Bewaarzucht

  Plastic ... nog ff verder. Plantenpotten, plastic plantenpotten. Niet van die afschuwelijke nepstenen deco-potten maar het spul waar je de planten in koopt in een gemiddeld tuincentrum. Het kleinere spul is bijna papier, de grotere hebben nog enige stevigheid. We hebben er iets van honderd staan of zo. Volgens mij worden ze onderverdeeld naar volume. Dus zeg van een kwart liter tot iets van 5 liter potten staan hier al een jaar of wat gestapeld en die stapels groeien met het jaar aan. Het halve bordes wordt er door in beslag genomen. Het zooitje duvelt met regelmaat om en als het stevig waait, kun je het spul weer van de binnenplaats plukken.

 Volgens mij kan het merendeel gewoon weg. Maar ja, planten is niet mijn afdeling, Dus Mariana maar gevraagd om te zien wat weg kan. Domme vrg. Jaren niet gebruikt, maar ...... je weet nooit. Nee, dat klopt, maar ik ga geen plantenpotten in mijn weg laten staan, die misschien over tien jaar, als het plastic dan nog niet uit elkaar valt, eens een keer van pas komen. De planten die er in zaten zitten in aardewerken versies of waren maar voor één jaar bedoeld.

 Dan zie je de tijden van Ceausescu voor je opleven. Je weet nooit, waarvoor je iets nog wel eens een keer zou kunnen gebruiken. Nu heb je het en of je het ooit nog eens weet te krijgen, moet je maar afwachten. Etc. Ja, ik ken het. Heel 24 staat vol met dat soort meuk. Je kon er al niks mee, daarom heb je het aan de kant gezet en na al die jaren opslag in semi-openlucht maakt, dat je er ook niks meer mee kunt, al zou je willen, tenzij je bereid bent tot restauratie of revisie.

 "Maar misschien willen de mensen op school ...." Dat is een soort laatste stuip voor de overgave. Kun je er zelf niks mee, dan zal een ander er wel blij mee zijn. De vrachtauto's vol spul uit oa Nederland werden jaren geleden al verpats of gewoon weggegooid. De tijden zijn veranderd. Je moet nu opletten, dat je niks aanschaft, waar je verder niks mee kunt en het anders op een fatsoenlijks manier (laten) recyclen. Misschien iets minder kopen dus???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten