dinsdag 26 maart 2019

Euuuuuuuuuuuuuu

 Begrijp ik het nou goed, dat dank nwe EU-regelgeving Google mijn blog gaat filteren op verwijzingen naar andere websites vanwege het citeren van delen tekst? Met als mogelijk gevolg, dat de boel geblokkeerd wordt? Ook indien met bronvermelding?? Het klinkt me als de zoveelste poging om de kromming van bananen of komkommers Europa-breed te kunnen bepalen. Ze zijn daar weer leuk bezig met het beperken van vrijheden.

 Ik weet trouwens niet wat erger is, die Internet-upload wetgeving of de regeling dat iedere auto straks aan een automatische snelheidsbeperker gebonden is en ook verplicht binnen de witte lijntjes moet blijven. Alle auto's op wat oldtimers na zijn allemaal al van GPS-modules voorzien, zelfs als je -zoals ik- geen routeplanner in je auto wilt. Nu gaan ze die modules dus blijkbaar direct aanspreken. Staat er een max. snelheid van bijv. 60 km/u aangegeven langs de weg, krijgt je auto het signaal om af te remmen, als je daarboven zit. Werkelijk? Hoe ver is dat nog verwijderd van een automatische prent bij -ondanks ongetwijfeld heftig gepiep in de auto- het negeren van die auto-correctie (leuk gevonden, niet?)? De daarvoor noodzakelijke koppeling van instanties lijkt me peanuts.

 Ik ben niet zo'n 1984-vergelijker, maar op deze manier wordt het je wel moeilijk gemaakt om dat niet te worden. En waarom? Dan blijft het aantal verkeersdoden in de EU beperkt tot 25.000. Nou, joepie. Je moet wat voor de stomheid van een ander over hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten