maandag 25 maart 2019

Spijker-kop

 In het geschreeuw over en weer duikt soms de genuanceerde werkelijkheid op. Niet Rutte's geschmier in de hoop nog iets van voordeel uit de door hemzelf veroorzaakte puinhoop te halen, maar gewoon van wat dan een reaguurder heet onder een stuk over de selectieve willekeur van de VK. Hij/zij had het stuk ff moeten laten redigeren, maar desondanks ... Nu daar alleen eindelijk eens iets mee doen cq werk van maken. En zoals bij alle soorten van opvoeding is afleren helaas moeilijker dan aanleren:

 Het is statistisch waar dat bevolkingsgroepen met een andere culturele achtergrond minder goed meekomen in onze maatschappij dan de 'autochtone' bevolking. Helaas staat zo'n constatering in de politiek-correcte bubbel zo'n constatering aan 'racisme' en 'xenofobie'.
Het is cultureel, en dat is te overkomen.

 Om het probleem op te lossen zul je echter het probleem eerst moeten benoemen. Dat is lastig als het benoemen van het probleem gedemoniseerd wordt. Zoals dat al een aantal decennia aan de gang is, nu ook weer bij de FvD.

 Veel linkse partijen hebben de conclusie al getrokken, en een feit verklaard, dat het aan diezelfde autochtone bevolking ligt dat de andere bevolkingsgroepen minder goed presteren. Een absurde conclusie met flinterdunne indicaties die zouden moeten dienen als "bewijs".

 Wellicht dat het boter zachte integratiebeleid van de afgelopen 50 jaar er wat schuld aan heeft? Zodra je dat zegt maakt dat je ook weer direct "anti-immigratie". Wat ook alweer een overtrokken conclusie is. Als je mensen wil helpen zul je af en toe streng moeten zijn. Net als bij kinderen opvoeden moet je grenzen aangeven zodat ze zich productief en zelfredzaam kunnen gedragen binnen de complexe omgeving die de maatschappij is. Als je dat overlaat aan de maatschappij om die grenzen constant aan te geven krijg je onaangename situaties, spanningen en verschillen van normen en waarden tussen culturen die niet op elkaar aansluiten.

 Die spanningen en uitingen worden dan weer benoemd tot 'xenofobie' en 'racisme', terwijl er inderdaad een hoop niet op elkaar aansluit als je culturen naast elkaar zet in één maatschappij.

 Ik begrijp daarom ook de conclusie van het "mislukken" van de multiculturele samenleving. Het is echter pas mislukt als je er niet meer aan werkt. We gaan de multiculturele samenleving niet terugdraaien, dus kunnen we slechts de eisen verscherpen die we aan mensen stellen qua plichten.

 Is dat zo veel gevraagd? Andermans rechten zijn mijn plichten. Dus waarom mogen er tegenover die rechten dan ook niet de plichten staan zoals adoptie van gelijke behandeling o.b.v. sekse en seksualiteit? Zowel binnen cultuur als religie zal dit moeten worden geadopteerd. We kunnen niet toelaten dat Artikel 1 ondermijnd wordt door diezelfde religieuze vrijheid van Artikel 1.
Daarbij zijn de adoptie van seculariteit (al heeft Nederland een samenwerking tussen Kerk en Staat, dit is seculier te noemen in de praktijk), en taal- en arbeidsparticipatie een plicht te noemen.

 Gelijkheid op basis van sekse en seksualiteit.

 Helaas wordt die gelijkheid door veel mensen met een Arabische culturele achtergrond verworpen op basis van religieuze vrijheid.

 Daarom mag religieuze vrijheid geen vrijbrief zijn voor het verwerpen van alle andere voorwaarden binnen in Artikel 1.
Het is de weeffout in Artikel 1 die we er niet zomaar uithalen. Daarom lijkt het veel rechtse partijen een beter idee om integratie en adoptie van normen en waarden beter te handhaven.

 Helaas zijn er ook partijen als de PVV die denken dat je de multiculturele samenleving kunt terugdraaien. Dat is een heilloze weg.

 De Nederlandse normen van gelijkheid zijn slechts beperkend voor hen die niet geloven in die gelijkheid, en daar zouden wij mee moeten kunnen leven.

 De normen van gelijkheid zijn een bevrijding voor iedereen en maken Nederland tot de één van de meest harmonieuze samenlevingen op aarde.

 Waarom is dat zoveel gevraagd? Waarom kunnen we het hier niet over hebben met 'links' Nederland? Op een paar gekken na wil niemand bevolkingsgroepen demoniseren of vervolgen. We willen dat iedereen bijdraagt in een eerlijke verhouding, en die verhouding is al een tijdje zoek. De statistiek levert hier sterk bewijs voor, dus laten we met oplossingen komen om dat probleem op te lossen. Het demoniseren van hen die dit willen oplossen is geen leidt tot niets goeds en gooit alleen maar olie op het vuur.
(Geenstijl.nl, Noltie | 25-03-19 | 14:48 |)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten