woensdag 13 maart 2019

Tussentijd

 Zou ik het voor de 'afwisseling' over de rode draad in mijn leven hebben, die alsmaar niet wil oprotten of doe ik heel iets anders? D'r zijn onderwerpen, waar je beter niet meer aandacht aan kunt besteden dan strikt noodzakelijk is. En over dat laatste valt dan nog te discussiëren. Laat ik het gewoon over leven hebben.

 Al weken kijk ik met verbazing naar de inmiddels mndn geleden aan de kant geschoven orchideeën. De eerste was er bijna op standaard wijze onderdoorgaan agv natte voeten. Watergeven is het meest heikele punt bij deze planten. Bij de tweede, waarvan ik wilde (en nog steeds wil) weten of ie de tweede keer net zo blauw bloeit, als toen we 'm kregen, van begin af aan beter opgepast. Gevolg is, dat ze beide nog in leven zijn èn groeien.

 Beide ontwikkelen nwe bloeistengels. Maar in een tempo, daar zakt een slak nog de broek van af. Eentje krijgt zelfs zoiets als een jonkie op z'n oude bloemstengel. Maar alles dus in een slowmotion-stijl. Of een orchidee nou mooi is of niet (ik zou 'm niet kopen), dat is een kwestie van smaak. Maar dan praatje over de plant, als ie in bloei is. Dat doet ie lang, dat moet gezegd zijn, maar voordat er weer zoiets als bloemen verschijnen gaat er erg veel tijd overheen en in de tussentijd kijk je tegen een weinig aantrekkelijk groen/rood ding aan. Absoluut zonder enige decoratiewaarde èn een grote zorgbehoefte. Niet mijn plantje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten