maandag 11 maart 2019

Dadendrang?

 Rommelig maar bezig. BEZIG! Het belangrijkste van alles: Bezig zijn, en dan niet met neuspeuteren. Honden, blog, huishouden, tuin en straks mijn vrije tijdsberoep. Wat ontbreekt is het klussen. Vijf uit zes. Niet gek, maar het is wel een belangrijke die ontbreekt. Geen paniek, ben net begonnen. Bijna half maart en 2019 krijgt langzaam vorm. Gelukkig heb ik het voor andere jaren niet bijgehouden. Ik geloof niet dat het stimulerende informatie zou zijn.

 Belangrijkste was wel het volgende deel van het perceel in de tuin. Had ik twee dagen geleden het idee, dat ik op de helft zat, ben ik na de helft van wat de helft leek nu gekomen tot 2/3 van het totaal. Maar wat maakt het uit. Morgen niks, want regen en woensdag wordt na een koude nacht een prachtige dag voorspeld. Mooi om het stuk af te maken, als de regen het niet overdrijft, en de uien en tuinbonen in de grond te stoppen. Misschien ook nog iets met spinazie, maar dan hebben we het voor het moment gehad en heb ik de tijd tot begin mei voor de rest van de tuin .... grapje.

 Het oude meubilair, dat Mariana graag gerestaureerd zag want ik heb toch niet zoveel te doen ...., moet de binnenplaats op, dan komt een mooi deel van de tuin vrij. Het makkelijker bewerkbare deel en het moet redelijk onkruidvrij zijn, want er ligt nu bijna een jaar een dekzeil op de grond. Ik voel zin om een begin te maken met de definitieve inrichting van de tuin. Iets met ophogen en draineren. Vaste planten, struiken, bomen, druiven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten