zondag 17 maart 2019

Afvoeding

 Zo af en toe laat ik me verleiden tot een rondje video's en dan mn op Dumpert.nl. Het is nieteens de ergste plek om de resultaten van de huidige registratieverslaving te aanschouwen. Maar als je alle gebroken tanden, ledematen, ruggewervels en soms zelfs de nek en naar de verkeerde kant klappende onderbenen of armen, de flauwe grappen, domme acties en egotripperij eruit weet te filteren blijft een overzichtelijke geheel over van min of meer interessante of anders leuke opnames. Meestal van dieren trouwens.

 Helaas is niet alles op basis van het presentatieplaatje te klassificeren en zie je ongewild nog een hoop rotzooi voor je het wegklikt. Op één zo'n in feite oninteressant filmpje zie je een jochie in de puberleeftijd (schat ik) en natuurlijk met zijn smartfoon al filmend in de aanslag, een ei op het hoofd van een senator kapot slaan. In Australië, maar dat maakt niks uit en ook niet dat het tijdens een reactie nav de aanslag in Christchruch was. Maar hoe is het bij God mogelijk, dat iemand het verzint om een ei op het hoofd van een publiek figuur kapot te slaan en dat vooral te willen filmen?? En hoe kan het, dat zoiets überhaupt kan gebeuren?

 Het jochie krijgt een stevig knal voor z'n kop van de betroffen politicus. Hadden er meer mogen zijn. Waar dan de meeste kritiek opkomt ... Waar zijn we mee bezig? Op een micro-schaal als dit klopt het tegenwoordig al niet meer. Hoe moet dat ooit goed komen op mondiale schaal met zaken als Islam en wegkijken ipv gewoon benoemen en bestraffen wat feitelijk gebeurt?

 De aanslag in Christchurch is op geen enkele manier goed te praten net als elke andere aanslag niet goed te praten is. Maar na wat in de afgelopen jaren aan omgekeerde aanslagen gepleegd is, het gedoe nu met de terugkerende IS-strijders, het recht proberen te lullen in de politiek wat gewoon krom is, het gebrek aan integratiebereidheid onder moslim-immigranten, etc. verbaast het me meer, dat zoiets nauwelijks eerder gebeurd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten