dinsdag 26 maart 2019

Ballen

 Ronnie O'Sullivan. Twee dagen geleden had ik een omschrijving nodig gehad om te weten wie er mee bedoeld werd. Gisteren stond ie met een foto en naam in de krant, maar daarom hoeft ie nog niet de halve nacht door mijn slaap heen te banjeren. Wat is dat?

 Heb door de jaren heen aardig wat uren naar zijn spel zitten kijken op YouTube. Heeft net zo'n effect als het rijden in een digitale truck. Hypnotiserende bezigheid. Rollende ballen op een (meestal) groen laken. Vooral als hij een partijtje in eene uitspeeld. Behalve een kei in snooker ook naar het schijnt een tamelijk onconventionele speler. Maar nogmaals, waarom mij in de nacht opzoeken?

 Veel verder dan aanwezig zijn kwam hij bovendien niet. Ik kan daarbij nauwelijks twee ballen elkaar laten raken, als ze niet te ver van elkaar afliggen op de tafel, laat staan een 'century' scoren, waar hij dat onlangs voor de duizendste keer deed. Geen partij dus. Over en weer niet. In feite is z'n aanwezigheid in mijn droomwereld vreemder dan die van menig fantasiefiguur. Daarvan weet ik tenminste, dat ik ze zelf verzin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten