vrijdag 22 maart 2019

Geknutsel

 Gisteren een poging ondernomen om de klusbal aan het rollen te krijgen. Het afdekplaatje van het stortbakmechanisme voor het toilet, de plek met de ingeburgerde twee knoppen voor een beetje of voor veel spoelwater, lag alweer weken ernaast op een de vensterbak. Van begin af aan (juni 2016 ofzo) werkte het ding niet goed, omdat de knop voor de geringere hoeveelheid water niet volledig vrij kon bewegen in de opening van het afdekplaatje. Te volgen?

 Het demonteren lang uitgesteld. Je weet tenslotte niet waar je aan begint. Ik heb het spul niet in elkaar gezet. Uiteindelijk een paar weken geleden het dekding er vanaf gehaald. Een melkglazen decoratieve afdekking van het onderliggende functionele drukmechanisme voor de bediening van de stortbak. Dat drukmechanisme zelf zat weer met magneetjes bevestigd op een structuur in een inbouwdoos, die je wegwerkt achter de betegeling. Een hoop woorden, maar het ziet allemaal zo simpel uit als het netjes op z'n plek zit. Het is echter allang niet meer dat trektouw aan de vlotter in de aardewerken waterbak 2 meter boven de plee.

 Het werkelijke euvel bleken niet goed afgestelde magneetjes waardoor het drukmechanisme niet mooi als één vlak overal evenver naar achteren ging, als je drukte, maar in de ene hoek meer dan in de andere. En dat voor alle vier de hoeken. Dan krijg je trekken en wringen en dus scheefzittende toestanden. Foutje van de badkameneer.

 Die magneetjes waren snel gesteld, want met schroefmechanisme, Het probleem zat 'm daarna in de bevestiging van het afdekplaatje op het drukmechanisme. Dat zat geplakt. Dus dubbelzijdig plakband maar subtieler èn steviger dan dat waarmee je soms vloerbedekkingen fixeert. Zoeken, vergeten, zoeken en uiteindelijk een smalle spiegeltape gevonden. Dat leek me wel goed spul. Zo'n spiegel weegt niet niks en moet wel blijven hangen. Juiste keuze, merkte ik, toen ik het tape na de eerste poging moest verwijderen vanwege een niet correcte plaatsing. Nu zit het en ziet het niet alleen weer mooi uit maar functioneert ook soepeltjes.

 Klusje wat alles bij elkaar bijna twee uur in beslag nam en waarvan ik hoopte, dat het het aanpakken van andere klussen zou stimuleren. Helaas merk ik geen neiging in mezelf om meer onvolkomenheden te corrigeren danwel missende elementen te fabriceren. Volgende keer beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten