donderdag 7 juni 2018

Waterzucht

 Zo op het einde van de (werk)dag zou een beetje water uit de leiding wel fijn zijn. Normaal blijft het beperkt tot wat ventilatievocht maar na een dagje tuin en ook nog aan de slag met de bosmaaier, ben ik toe aan een heuse douche. Lekker warm en zo, geen emmers uit de put.

 (Flashback) Veldwerk Fysische Geografie in de Vogezen. Camping in het te onderzoeken gebied maar wel een erg simpele. Geleid door oudjes, die hun 65+ al lang geleden waren gepasseerd. Qua staan maakte het weinig uit. Dat het weer beroerd was, daar konden zij ook niks aan doen. Aan het sanitair hadden ze wel wat kunnen doen. Nu was het aan mij om eerst enige emmers water te tappen en die in een reservoir te legen. Aan dat reservoir zat een mechanisme met een touwtje. Trok je daar aan kwam water naar beneden. Koud water. Een regendouche avant la lettre. Niet uitnodigend als je al de hele dag in de tent heb gezeten vanwege de regen.

 Nu dus graag die regendouche vanavond maar wel met water op aangename temperatuur. Ik laat me verrassen maar vrees het ergste. Ik zal er niet minder om slapen, moet ik bekennen, maar bed en bad zijn vrijwel onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten