woensdag 6 juni 2018

Bouwwijze(n)

 Geen normale ochtend. Om de een of andere reden met vanalles en nog wat aan de slag gegaan. In huis, buitenshuis', voor het huis en straks misschien ook nog er achter dwz in de tuin. Was het omdat ik ff niks te bloggen wist of wilde ik genieten van de afwezigheid van de bouwvakkers? Of misschien wel allebei.

 Twee waren er vanochtend en in minder dan een uur waren ze weer verdwenen. Bekisting van de ophoging van het fundament verwijderd en meer viel er blijkbaar niet te doen. Dat het skelet van de schuur niet op beton van een dag oud gezet kan worden, snap ik ook nog wel. Maar dat er verder niks anders te doen was, dat geloof ik niet. De mannen waren wast ergens anders nodig. Geen zin om deze keer door te vragen.

 Loopt trouwens toch raar. Op de een of andere manier heeft de aannemer zich in het hoofd gezet, dat de schuur  horizontaal/waterpas moet staan. Wij hebben het daar nooit over gehad. En een beetje naar beneden aan de voorkant en wat omhoog aan de achterkant .... ach, wat maakt het me uit. Nu is dat verschil op goed vier meter echter iets van een halve meter. Waarom had dat niet gewoon authentiek scheef gekund?? Qua muren dan, want de pilaren aan de achterkant waren gewoon langer dan die aan de voorkant, dus voor de dakstruktuur had het niks uitgemaakt.

 Je wordt verneukt, waar je bij staat. Beton, beton en nog eens beton. Wat had het nou uitgemaakt als de achtermuur verticaal twee stenen meer had geteld dan aan de voorkant. Het is weer het oude verhaaltje. De aannemer heeft wat in z'n hoofd en blijkbaar is dat de enige mogelijkheid bij de aanpak van het werk. Het maakt me in dit geval niet zoveel uit, maar het tekent wel een erg weinig flexibele manier van denken qua bouwen. Wordt morgen weer een 'leuk' gesprekje, want ik ga 'm daar wel mee lastig vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten