woensdag 20 juni 2018

Mentaliteit!

 Sinds een paar dagen hing een aantal huizen verderop een kabel op de grond over een afstand van drie pilaren. Waar in Frankrijk tenminste in de dorpen het spul veelal ondergronds is weggewerkt, hangt hier alles over nog bovengronds t/m de gasleidingen, al hangen die niet. Het meeste is electriciteit maar natuurlijk ook telefoon en de kabel voor de Tv. Ik schat wat op de grond hing een Tv-kabel was.

 Ik heb recentelijk geen werklui met kabels bezig gezien. Dat was enige weken geleden wel anders. Toen werden de analoge aansluitingen verwisseld voor digitale versies. Of toen kabels doorgeknipt zijn en men ze heeft laten hangen. Ik weet het niet, maar het zou me niks verbazen. Opruimen was vast geen onderdeel van de opdracht. Je hebt anderszins een flinke storm, liefst met vallende bomen nodig voordat kabels het 'spontaan' begeven.

 Maar oké, vanochtend lag de kabel over een grotere lengte op de grond oa bij de buren en ook voor onze deur, waar een pilaar staat met diverse verbindingskastjes. Ik heb me dat eens bekeken en me afgevraagd, wat ik zou moeten doen. Besloten te wachten tot Mariana boven water zou zijn om verder te zien. Niet veel later, men is druk met in- en uitlopen met matrerialen, loop ik de straat op en zie dat de buurman 'zijn deel' heeft opgeruimd. De beste man heeft de kabel aan beide kanten van zijn perceel doorgeknipt en verwijderd. Zo kan het natuurlijk ook. Vooral het eigen stoepje schoon houden. Vervolgens heb ik het stuk tot aan de pilaar maar opgerold en in de berm gelegd. Het is tenslotte niet van mij en wat ik ermee zou moeten doen, weet ik nog steeds niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten