dinsdag 5 juni 2018

Gebla-bla

 Gaan we weer: 'Tien minuten flink wandelen levert meer op dan 10.000 stappen per dag' (NU.nl, 04 juni 2018)

 "Volgens Public Health England, de Britse overheidsorganisatie, is het gezonder voor een volwassen persoon om minimaal 10 minuten per dag stevig te wandelen dan het aanbevolen aantal van 10.000 stappen te halen. (...) Door gematigd intensief te bewegen, bijvoorbeeld dus door snel te wandelen, gaat de hartslag omhoog en wordt de ademhaling sneller. Volgens Public Health England kunnen volwassenen door elke dag een korte, maar stevige wandeling te maken hun kansen op een vroegtijdige dood verminderen met 15 procent."

 Eerste de hele heisa om hoeveel passen 'nodig' zijn op een dag en nu dit weer. Kan die flauwekul niet gewoon ophouden. Laat iedereen zijn/haar/anderszins gezond verstand gebruiken. Is daar geen interesse in, dan pech gehad. Wat moet je trouwens met 'gematigd intensief bewegen, bijv. dus (!) door snel te wandelen'? Waar komt dat 'dus' vandaan? En hoeveel km/uur is snel qua wandelen? En 'hun kansen op een vroegtijdige dood verminderen met 15 procent', wat zegt dat in 's hemelsnaam? Wat is een vroegtijdige dood? Wanneer heb je daar 100% kans op? En wat betekent het, als die 100% met 15 vermindert?

 Het is allemaal pretentieuze blaaskakerij, wordt ws links en rechts voor (zoete) koek geslikt maar in feite slaat het helemaal nergens op. Het leven is niet voorspelbaar en ik zie het dat ook niet worden. Wat gezond is en vooral wat dat voor wie betekent staat volkomen los van dit soort wetenschappelijk bedoeld geneuzel. Kan me daar iedere keer weer aan ergeren. Beter niet doen, leef ik vast weer een paar minuten langer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten