dinsdag 26 juni 2018

Tijdlijn

 Soms doet het deugd om te zien, dat je niet de enige bent met oog voor de realiteit ...

 "In de vele (honderden) miljoenen jaren van haar bestaan is moeder aarde verzand, verzilt, verzopen, vergast, verduisterd, bevroren en ontdooit geweest. Aardbevingen, vulkaan erupties, vloedgolven, tsunamies, meteoriet inslagen, zon- en maans verduisteringen, ijstijden, zandstormen, sneeuwstormen, extreme droogte en enorme watersnood enz. enz., zonder dat daarbij een mensenhand aan te pas gekomen is.
Het klimaat verandert constant, alle dagen/weken/maanden/jaren en dat al miljoenen jaren lang. Nu warmt het op, logisch we zitten in een post-glaciaal tijdperk, een volgende ijstijd zal het doen omslaan.
 We kunnen triljarden uitgeven en nog meer om moeder natuur te temmen maar het gaat niet lukken. De zon heeft het laatste woord; hoe meer of minder zonne-activiteit des te extremer het weer en klimaat. Korte termijn denken is fataal en slechts menselijk gedrag te beknotten zal ook niet lukken.
 Uiteraard kunnen we een handje helpen door gewoon met je gezonde verstand niets onnodigs te verkwisten; waarom zal je het niet doen, maar dan ook graag een eerlijke probleemaanpak en geen heksenjacht.
 We hebben al vele miljarden uitgegeven met het effect van nul komma bitter weinig resultaat. Maak autorijden duurder (gebeurt al decennia) de mens blijft rijden en er komen steeds meer auto's; maak vliegen duurder men blijft vliegen." ( Memek | 24-06-18 | 20:06 | + 15 -, reaguurder onder stuk 'Sorry. Uw duurzaamheidshobby is niets meer dan een druppel op een gloeiende plaat' op DK, zustersite van GS)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten