vrijdag 8 juni 2018

Waterwerk

 Weekend. Gehaald. Zo'n gevoel heb ik. Slaat nergens op, maar dat kun je met gevoelens wel vaker hebben. Twee dagen geen bouwvakkers. 48 uur de tent zonder onderbrekeing voor onszelf. Een beetje water zou daarbij leuk zijn. Leidingwater wel te verstaan, dat door de CV-ketel kan en dan met een aangename temperatuur de vuiligheid van je lijf kan spoelen. Nog ff en ook een kouwe douche wordt een te overwegen mogelijkheid.

 Begin een beetje benieuw te worden naar de oorzaak van de drooglegging in de afgelopen twee dagen. Moet een serieus probleem zijn (geweest), dat het herstel zoveel tijd kost. Het lijkt er meer op, dat ze het hele systeem proberen te vervangen. Een beetje dom om daar op donderdag mee te beginnen. Nu zitten hele volksstammen met handdoek en zeep in de aanslag verwachtingsvol te kijken naar de werkeloze douchekop. Het is tenslotte vrijdag! Wasdag!!

 Ik weet niet of ik morgen weer in de tuin aan de slag ga. Ergens had ik er wel vertrouwen in, dat ik mijn handen kon schoonweken aan het eind van de dag. Mooi niet dus. Mijn handen beginnen een beetje te lijken op de knuisten van een ouderwetse automonteur. Aarde ipv van smeer in de oneffenheden van de huid. Het ruikt anders, verder weinig verschil.

 Mochten we morgen naar Sibiu willen, dan kan de parfum nog eens ingezet worden, waar ie origineel voor ontwikkelt is, nl de lichaamsgeuren camoufleren tussen je halfjaarlijkse badderpartijen. Of maandelijks, of wat dan ook. Ik kan me vagelijk de tobbe in de keuken nog herinneren, terwijl we volgens mij altijd een badkamer hebben gehad. Zal vast met iets praktisch te maken hebben gehad. Nu sta je, als je de westerse mensheid mag geloven, minimaal tweemaal per dag onder de douche en vaker kan ook. Die beker is de zoveelste, die ik aan me voorbij laat gaan. Eenmaal per dag is zat. Liefst 's avonds. Nu dus!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten