donderdag 28 juni 2018

Achtergrond

 Het gangetje komt opgang. Afwas kan toch wonderen verrichten. Ik mis alleen de muziek. Het Cd-ding in de keuken speelt sinds een paar mndn de schijfjes onvoorspelbaar af. Nee, geen ongewilde shuffle, maar soms en dat steeds vaker gaat het ineens een tigtal nummers verder, vaak tot het einde. Iets met smering van het stangetje waarlangs de laserkop beweegt. Tenminste dat is de algemene opinie op de relevante plekken van het internet. Misschien is olijfolie niet het gewenste smeermiddel, want na de toepassing ervan is het er niet beter op geworden. Misschien zelfs in tegendeel.

  Moest er het halve apparaat voor slopen, maar het deuntje bij de afwas is blijkbaar zo belangrijk, dat ik -voor mijn doen- accuraat en vlot heb ingegrepen. Het kostte ff om me een idee van het probleem te vormen, maar daarna geen voor me uit schuiven. Al die daadkracht staat helaas niet garant voor een werkende oplossing. Nu achter speciale smeermiddelen aan? Ik zou het anders niet weten.

  Een nieuwe kopen, zou het makkelijkst zijn, al stuit me zo'n houding tegen de borst, maar het probleem daarbij is, dat ik dan twee apparaten voor mijn deuntjes in de keuken krijgt te staan, want die van nu heeft ook -niet onbelangrijk!- een cassetterecorder in huis. Een wat??? Ja, je weet wel, zo'n ding met bandjes. Bandjes? Als er iets snel gewisseld is gedurende mijn leven zijn, het de muziekmedia wel. Waar het vinyl tegen de stroom in zwemt zie ik de cassette bandjes niet zo snel aan een revivaltocht beginnen. Ergo, binnen niet al te lange tijd zul je ook geen spelers meer kunnen kopen. Op die, die ik heb, moet ik zuinig zijn. Eigenlijk dus zo min mogelijk gebruiken ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten