vrijdag 8 juni 2018

Gewenning

 Een nwe route kan natuurlijk nooit kwaad. Notabene een horizontale versie van vele kilometers met de mogelijkheid om de heuvels in te gaan. Alleen maar positief zou je denken ... Maar onderschat de mens niet. Liep ik daar wat te slenteren gisteren, voelde ik me bijna schuldig, dat ik voor de zoveelste keer niet de oude vertrouwde weg naar de westelijke heuveltoppen van het dal had genomen. Alsof je verknocht kunt raken aan het heuvelopwaarts wurgen met haast verplichte douche-beurt bij terugkomst.

 Iets wat er vandaag niet inzat, mocht ik het gewild hebben. Nog steeds geen water. Het gebeurd niet vaak dat de watervoorziening meer dan 24 uur te wensen overlaat. Dat wordt met emmers schouwen vandaag. Biologische ritmes gooi je minder makkelijk overhoop dat de waterleiding. En het is niet alleen Coves. Heel Agnita zit zonder en dan praat je toch over meerdere duizenden inwoners waarvan een behoorlijk deel in flatgebouwen. Komt het platteland met z'n putten toch weer goed weg.

 Wat wordt het vandaag?? Weer oogt uitstekend. Stemming ook niet verkeerd. Het enige wat ik hoef te doen is een afslag nemen en aan de slag gaan. Verder met de tuin? Ga ik binnen iets aanpakken? Kan makkelijk allebei natuurlijk. Kan ik ondertussen bedenken, wat ik met die ondergeschoven pup wil of kan. Van knap neurotisch met een ogenschijnlijke aanleg voor epilepsie is het nu een druk maar minder luidruchtig baasje geworden, dat de hele tijd aandacht wil. Het ding heeft iets Kees-achtigs. Niet mijn type hond en bovendien heb ik ook niet zoveel zin om me weer weken met een gebarricadeerde keuken te moeten behelpen. Als vandaag zijn ingewanden niet meer van slag blijken, moet/kan ie naar buiten, maar dan nog. Van mij mag ie vandaag nog naar iemand anders toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten