woensdag 20 juni 2018

Alsnog

 Hoeveel weken is de verbouwing nou aan de gang? Vier? Zoiets. En die hele tijd ligt de achterkant volledig open, is vrij toegankelijk voor wie zich geroepen voelt om ergens te gaan neuzen, waar ie niks te zoeken heeft. 24 uur per dag maar mn tussen 18:00 en 08:00 en natuurlijk in het weekeinde. Met al die honden, die hier rondlopen en maar steeds niet aan het bestaan van vreemden willen wennen, heb ik niet de neiging gehad om alles steeds weer achter slot en grendel te leggen. De bouwvakkers al helemaal niet. Ik probeer, in elk geval bij mijn eigen gereedschap, de boel steeds weer binnen te leggen. Verder wel het woonhuis regelmatiger afgesloten dan wij normaal gesproken doen.

 Af en toe lijkt iets verdwenen maar is het gewoon niet 'op z'n plek' terug gelegd en komt het na wat zoeken boven water. Bij het tweede verlengsnoer op een rol wilde dat vandaag maar niet lukken. Ik zou nieteens weten wanneer het voor het laatst is gebruik. Maar het was een van de dingen, die de werklui wel steeds netjes binnen zette. Nu nergens te vinden. En zo'n rolgeval is nou ook weer niet makkelijk over het hoofd te zien. Rondje een paar keer gemaakt en niet alleen ik, maar resultaat heeft het niet opgeleverd.

 Moet ik nou werkelijk denken, dat iemand, die de moeite gedaan heeft om achterom de binnenplaats op te lopen en bij alles wat voor het grijpen lag alleen de verlengkabel heeft meegenomen? Geen klusgereedschap dat overal rond ligt, geen tuingereedschap dat netjes op een rijtje tegen de buitenmuur staat en als ie er al voor naar binnen is gestapt, wat me met de honden erg onwaarschijnlijk lijkt, niet de kettingzaag meenemen? Heeft het ding ergens voor het grijpen gelegen en kon een van de buren de verleiding niet weerstaan of staat, hangt, ligt het ding op zo'n stomme plek dat vier paar ogen 'm niet in de gaten hebben gekregen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten