dinsdag 5 juni 2018

Dubieus

 Raar ... Het is geen raadsel in de betekenis, dat je opzoek moet naar de oplossing, maar wel in de betekenis van de reden voor een redelijk voldongen feit. Ik snap het niet.

 Feiten: 12 vaccin-flesjes die per twee gemixt moeten worden en dan geïnjecteerd. Daarbij 6 wegwerpspuiten cq dingen voor eenmalig gebruik. Spul maandag opgehaald in Sibiu, omdat met zes pups naar de dierenarts in mijn optiek geen optie meer was. Behalve dat ze met elkaar nauwelijks meer in de mand/kooi passen, moet je ze er ook nog in zien te krijgen en vooral wat er in zit er in weten te houden, als je de rest erbij zet. Twaalf van die een paar ml bevattende ampullen ophalen is stukken makkelijker en was dan ook snel gebeurd. Wel ff aan een koelelement gedacht, want het spul ligt in afwachting van gebruik in de koelkast.

 Spul hier. Lokale diernarts gebeld om de injecties te zetten. Deels om geen fouten te maken, deels om het contact hier niet geheel te verliezen. Man zou vandaag na zevenen komen, was er al kort na vijven. Gelukkig was ik ook (net) ter plekke. Hem de zooi gegeven en de ene na de andere pup aangereikt. Vaccineren gaat zonder problemen. Man vertrekt weer binnen 20 minuten. Kosten 50 Lei, de prijs van één portie vaccin excl. transportkosten. Geen punt dus.

 Direct ff de zooi opruimen en wat schets mijn verbazing. Naast 12 lege ampullen tref ik slechts 3 naalden aan en vier spuiten, terwijl alle verpakkingen van de spuiten zijn opgetrokken. Voor de zekerheid kijk ik nog ff overal op, onder en achter maar geen spuit te zien. Moet ik nu werkelijk geloven, dat ie 2 wegwerpspuiten en drie naalden achterover heeft gedrukt? Als hij voorgesteld had alle zes met één spuit te doen, had ik 'Ja' gezegd en had hij de 5 resterende spuiten mogen houden. Maar waarom op deze manier? Geldbesparing kan nauwelijks een reden zijn. De cliënten moeten tenslotte dokken. Dus wat dan? Mijn fantasie ontwikkelt de minst fraaie scenario's. Ik kan hier weinig mee, concreet dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten