zaterdag 30 juni 2018

Meesnuiven

 "Minister doet onderzoek naar effect van cocaïne op palingen" (Nu.nl, 29 juni 2018)

 "Aanleiding voor het dit besluit is een onderzoek van de universiteit van Napels. Wetenschappers constateerden onlangs dat cocaïneresten in het water een negatief effect hebben op het libido van de paling, een bedreigde diersoort.

 Palingen worden namelijk hyperactief van de cocaïneresten en kunnen zich dan niet meer voortplanten. De drugs hopen zich op in de hersenen, spieren en kieuwen van de vissen. De lichaamsdelen worden hierdoor afgebroken of raken opgezwollen. De schade is meestal onherstelbaar."

 Triest als het waar is, maar misschien dat de mens langzaam gaat beseffen, dat alles met alles is verweven. Dat wat je doet altijd meer gevolgen heeft, dan je bedenkt èn anderzijds de mens niet het idee moet hebben, als ie een beetje sleutelt aan het CO2, het dieselgebruik of de vleesconsumpties, dat dat dan problemen oplost. Het verschuift ze en in het beste geval in een minder belastende richting. Maar dat is iets waarvan je vaak pas na decennia weet of dat werkelijk het geval is.

 Langzaam komen de zwakke kanten van de mens boven water. Navelstaarder als ie is, komt ie zelden verder dan korte termijn werk. Zowel in denken als doen. Het puntje van de neus is vaak al te hoog gegrepen, laat staan er voorbij. Of ik het nog ga meemaken is de vrg, maar die hele focus op wind- en zonne-energie kan gewoon niet goed gaan. Behalve dat het nooit die 1,5 of 2 graden verschil zal weten te maken, waar men inmiddels in het Westen (Alleen het Westen .... ook zoiets) op jaagt, zullen er consequenties zijn, die door de blindheid, waarmee men zich op de zg oplossingen stort, over het hoofd worden gezien. Ik verwed er mijn kop om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten