vrijdag 29 juni 2018

Surreëel

 Een beetje computerspel is serieuzer dan de werkelijkheid. Je sluipt, hakt, rent, vecht en legt met regelmaat het loodje en verder geen gelul. Aannemer deze week in het ziekenhuis en na twee dagen de conclusie, dat het niet het hart is maar een 'spasm' agv het regenachtige en bewolkte weer.. Meneer rookte als een schoorsteen en is daar na de eerste stent stug mee door gegaan. Nu mag iedereen zelf weten hoe hij/zij de grenzen van zijn/haar mogelijkheden aftast, maar dan niet beginnen te lullen over het weer aub.

 Zelfde meneer komt met een 'offerte' na gedane arbeid en bij een paar opmerkingen van mijn kant, verweert hij zich met het feit, dat de prijzen zijn gebaseerd op het overzicht dat hij mij in 2014 heeft gegeven. Dat zegt natuurlijk geen ene ruk. Dat je voor het verplaatsen van gestort materiaal 150 Lei per m3 telt, zal best de norm zijn, wat correct moet zijn is het aantal verplaatste kubieke meters. Nu zit daar bij het verplaatsen van zand en grind het probleem niet. Bij 270 m2 slopen heb ik echter iets van ... 'Nou, nou' en bij netjes stapelen wordt dat al snel 'Amehoela'. Misschien initieel maar inmiddels is het een grote puinhoop achter de schuur.

 We gaan door met die meneer. De offerte, hoewel achteraf, blijkt nog niet z'n definitieve vorm gekregen te hebben. Kortom, onderhandelen is een optie. Waarom dan achteraf?  Maak een inschatting vooraf en een afrekening achteraf, dat lijkt me stukken simpeler. Betekent wel, dat de beste man eerder in de benen moet en daar heeft ie blijkbaar geen zin in. Persoonlijk kan ik daar enige begrip voor tonen, zakelijk klopt het voor geen meter. Maar of ik hem voor het weekeinde ff 10K aan Roemeense valuta wilde overhandigen ivm de salarisbetalingen van de werkers. Is belangrijk, want salaris en dan hebben we het volgende week over de vierkante en kubieke meters. Wanneer komt hij het geld halen? Maandag. Vòòr het weekeinde en maandag, hoe combineert dat? Nou, dan zakt die broek toch weer een eind naar beneden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten