dinsdag 5 juni 2018

Afschuiving?

 Vanmorgen een nwe pup op de binnenplaats gevonden. Voor de deur gedropt of elders de wereld ingetrapt en per toeval op onze binnenplaats verzeild geraakt? De hele achterkant ligt open, dus geen gebrek aan toegankelijkheid. Onrustig diertje. Een mannetje. Meestal niet het spul wat gedumpt wordt. Wat doe je daarmee? Die vrg hebben we ons nog niet zolang geleden al moeten stellen en niet voor de eerste keer en nu dus weer. Misschien een bord ophangen met het verzoek om problemen in eigen beheer op te lossen ipv ze onder onze poort door te schuiven??

 Het kleine ding, iets van 4 of 5 weken oud, eerste maar eens gewassen en goed gedroogd en toen ingepakt te slapen gelegd. Op mijn, daarover straks, tussentijds bezoekje vanuit Sibiu het diertje naar de waterbak geleid. Ineens een hoop geschok, gepiest en volkomen out. Epilepsie? Zou verklaren waarom dit mannetje de laan uit is gestuurd.

 Inmiddels is het avond en het beestje blijft voor mij vreemd gedrag vertonen. Likt aan alles. Piept en kreunt voortdurend. Kruipt, rolt en draait of de grond. Ondertussen heftig wapperend met het staartje en erg blij met aandacht cq fysiek contact, maar veel rustiger maakt het 'm niet. Daar is volgens mij iets genetisch verkeerd gegaan en anders heeft het beestje onvoorstelbaar beroerde eerste levensweken achter z'n rug. We gaan het een paar dagen aanzien. Een epileptische aanval kan theoretisch door stress getriggerd worden èn eenmalig of uitzonderlijk zijn. Tenminste bij mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten