zondag 24 juni 2018

Select

 Het gebeurd inmiddels vaker, dat ik alleen met de dames loop. Hoef er nieteens zoveel moeite voor te doen. Zonder Flokkie is het al minder druk, want slechts twee honden en niet drie aan de lijn. En zonder de Lady en haar toyboy ook minder last als er mensen op straat lopen. Überhaupt minder drukte, bleek ook vandaag boven op de heuvelrug.

 Ruim anderhalf uur later dan al weken een gewoonte was geworden, had de schaapsherder z'n kudde al naar boven gedreven en lag zelf uitgestrekt in het gras met naast hem een klein zwarte mormel. Keffend natuurlijk. Was Bobby erbij geweest was ie zeker blaffend en grommend, die kant op gegaan en dus de hele rest van de meute ook. Had de herder z'n gedommel in de ochtendzon verstoord zien worden en een hoop gescheld en gedoe het gevolg geweest. In het ergste geval waren ze, zeker met Flokkie in Bobby's kielzog, op het mormel gedoken en dan levert groepsdynamica niet altijd de mooiste resultaten op.

 Nu liep Rosa wel een stuk richting dat keffend mormel, gromde wat, maar moest het in haar eentje doen en had daar blijkbaar weinig zin in. Prada had absoluut geen interesse, terwijl ze anders de eerste achter Bobby is. Bij het grommen is het gebleven en ze is netjes met mij verder gegaan. De focus is voor hen nu makkelijker. Geen keuze, enkel ik ben er om te volgen. Eens zien hoe zich dat verder ontwikkelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten