zaterdag 9 juni 2018

Gezeik

 Ergens na tienen gisteravond was er eindelijk water. In principe dan. Het was nat en kwam uit de kraan maar met een kracht waar een 150 jarige zich nog voor zou schamen. Wat een pisstraaltje, Nog niks te douchen dus, maar al iets schoner dan de dag ervoor het bed in. Vanochtend nog steeds zo'n misselijk makend gebrek aan druk. Tenminste binnen. De buitenkraan spoot als vanouds. Ai! Probleempje aan onze kant?

 Twee dooie drukregelaars. Een beetje typisch dat die dingen er tegelijkertijd mee ophouden. En natuurlijk weer in het weekeinde. Nooit eens gewoon ergens in de week. Het lijkt wel een zieke hond. Snel bedenken waar het allemaal aan kan liggen. Internet blijft een ideaal middel op dit soort momenten .... als de stroom niet is uitgevallen of het netwerk het voor gezien houdt.

 Het ding kan vervuild zijn, maar aangezien een van beide regelaars àchter een filter hangt, valt de mogelijkheid in feite af. Van de andere regelaar alsnog het zeefdeel afgeschroef, maar die paar korreltjes die daar in zaten kunnen nauwelijks dat hele ding platgelegd hebben. Beide dingen ontlucht, maar ook dat was niet de oplossing. Geen idee hoe fijngevoelig het inwendige drukregelerende deel is, maar volgens mij is iets vreemds aan de hand. Dus de loodgieter opgetrommeld. Wonder boven wonder lijkt dat te werken. We wachten af

Geen opmerkingen:

Een reactie posten