zondag 24 november 2019

Warboeltje

 Rustige dag. Stilte voor de storm? Geen idee. In feite nergens mee bezig geweest. Wat dingen gedaan van afwas tot bloggen, van ETS2 tot het volgen van de verkiezingen. Met een hoofd waarin alles met vakantie of definitief vertrokken leek. Me meer dan normaal met de honden bezig gehouden. Het zijn dan wel geen oude honden, maar het boek heeft een behoorlijke indruk op me gemaakt. Mn dat deel over de dood. Het zou vreemd zijn, als het dat niet had gedaan.

 Sissi is ondertussen duidelijk uit haar doen. Inmiddels twee dagen. Misschien morgen mee naar de dierenarts? Allemaal van die niets-dingetjes. Je doet ze, omdat ze voorbij komen en vergeet ze vrijwel onmiddelijk. Ik wilde zeggen 'Als een maaltijd waar je hoofd niet bij is'. Maar dat impliceert, dat het elders zou zijn en dat is niet het geval. Het hoofd is er hier duidelijk niet bij, maar het vertoeft ook niet elders.

 Ondertussen heb ik sinds gisteravond voortdurend het idee dat iemand in de kamer is of net uit het zicht in het aangrenzende vertrek staat en naar me kijkt. Regelmatig 'zie' ik iets in mijn ooghoek, maar als ik opkijk, blijk ik me te vergissen. Of moet ik zeggen, dat het dan weg is? Maakt nogal een verschil uit. Mijn hoofd is nog steeds niet terug in het gewenste doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten