maandag 11 november 2019

Doorzetten

 Half zes. Einde werkdag. Alsof ik van mijn baan thuis kom, een fles bier uit de koelkast gris en op de bank plof. Nee, niet de Tv aanzet met de afstandsbediening maar de geluidsinstallatie tot leven wek. Vanochtend niet vergeten om The Wall er in te stoppen. Zag de bui al hangen. Koptelefoon op en ff de trommelvliezen masseren. Als ik iets nooit meer wilde, toen we naar Frankrijk gingen, was het de mogelijkheid van een dergelijke toekomst.

 Nu blijkt het niet geheel te voorkomen met dien verstand, dat het tot het gevoel beperkt blijft en verre blijft van de werkelijkheid. Naast de min of meer terugkerende taken is ook iets van de lijst verdwenen voordat de lijst vorm heeft gekregen en dat is niet verkeer. Dat is gewoon goed. Eén zo'n klus per dag en het gaat geen jaar duren, voordat er niks meer is om voor me uit te schuiven.

 Natuurlijk zijn het niet allemaal dagklussen. Het gaat om het idee. Net zoals iedere dag iets doen, al is het maar het vegen van de binnenplaats. Beter is het natuurlijk om iets te doen wat allang gedaan had kunnen zijn. Maar ja een haast fossiele hete brei moet je met de nodige terughoudendheid benaderen. Ik ben begonnen. Dat wil wel vaker lukken. Nu het volhouden nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten