donderdag 7 november 2019

Afwegend

 Hoe zwaar weegt een misser? Een vrg die me sinds gisteravond bezig houdt. Geen kernoorlog ontketend. Ook mijn voiture niet proberen te parkeren op de plek van een betonnen paal. Veel kleiner bier. Het zal mijn leven niet veranderen èn toch zit het me niet lekker sinds ik het door heb. En erger nog. Ik kan niet ff terug en alsnog rechttrekken wat nu krom zit. Een beetje het gevoel wat je als kind, maar niet alleen als kind kunt hebben, als je iets kapot hebt gemaakt. Hard hopen dat het een droom is, maar eigenlijk beter weten.

 Dat laatste is misschien iets te zwaar aangezet en toch zit het gewoon helemaal niet lekker. Als Witcher heb je opdrachten, waar je zelf voor kiest en weet waar je mee bezig bent of (blijkbaar) momenten, waarop je het regelmatig terugkerende vrg- en antwoordspel verkeerd kunt invullen. Op dat moment moet duidelijk zijn geweest, dat ik iets fout deed, maar dat is me dus ontgaan. Was nieteens een actiemoment, waar het zwaaien met zwaarden me afgeleid heeft van de commentaren in het scherm.

 Op zich zou je denken: "Wat maakt het uit, ik ga terug, laad een eerder opgeslagen spelmoment en doe de boel over". Zo werkte dat in Dishonored_2. Je kon per deel van het spel een beginmoment opslaan, waar je altijd weer naar terug kon, naast alle tussenmomeneten, die je voor de zekerheid vastlegde. Nu is het een voorschrijdende opslag. Tien of twaalf slots en die worden afhankelijk van de voortgang meer of minder voortvarend overschreven. Kon nog net wel terug naar de plek, maar niet naar een moment, voordat het fout ging. Dat schuurt. Daar hou ik niet van. Vrg is nu alleen. Is het me zoveel waard, dat ik helemaal overnieuw begin? Faites vos jeux!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten