maandag 4 november 2019

Startbloksetting

 Wakker worden met veelbelovend naar binnen priemende zonnestralen en tegelijkertijd een geplens horen wat alleen kan duiden op een stevige regenbui. Het kan! Gelukkig echt alleen bui. Alweer voorbij voordat ik al mijn positieven bij elkaar had geschrapt en besloten had met de dag te beginnen.

 Maandag. De meest kritieke dag van de week. De in het weekeinde verzamelde beloftes aan jezelf vrgn omzetting in daden. Willen op de rails gezet èn in beweging gebracht worden. Niet weer uitstel, niet weer loze woorden en afwezige daden. Een rangeerterrein waar alles klaar gezet en onder stoom wordt gebracht voor vertrek. Zien wat er gaat vertrekken. Afwachten wat gaat aankomen.

 Hoe dan ook, één ding is zeker. Er gaat vandaag een bijl in het hout. De kop moet eraf in de hoop dat de rest minder moeite gaat kosten. Dat gaat geen hele dag in beslag nemen. Dan weet ik, wat de rest van de week nièt gebeurd! Een uur of twee lijkt me een aardig begin. Niet teveel, niet te weinig. Genoeg om resultaat te hebben en hopelijk niet teveel om er last aan over te houden.

 Rest van de dag kent vele andere opvulmogelijkheden. Van het oplossen van het zwembadleegloopprobleem tot en met het onder dak brengen van de laatste buiten rondslingerende zooi. De aankomende winter als slavendrijver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten