dinsdag 5 november 2019

Toewijzen

 Weer wat geleerd. Leuk bedacht om vroeg te beginnen en na afloop nog wat anders te doen. Maar zo werkt dat met houithakken niet. Na een paar uur houthakken en vervolgens de zooi opruimen cq naar binnen leggen, ga je niet nog een keertje lekker met wat anders aan de slag. Dan heb je het gewoon gehad. Genoeg geweest. Dat moet dus omgekeerd de komende dagen.

 Het is een after-lunch activiteit. En voor een serieus andere klus kan ik beter het houthakken een dag overslaan. Er zijn niet zoveel dingen te doen, waarbij het bij elkaar rapen van het benodigde gereedschap en het achteraf weer opruimen incl. de rotzooi, die gemaakt is, niet meer tijd in beslag neemt dan de klus zelf. Je bent òf dagenlang met een klus bezig en kunt het gereedschap laten liggen voor gebruik òf de klus is niet dagvullend en dan staat opstart- en afsluittijd zelden in verhouding tot de tijd, die de klus zelf in beslag neemt. Kortom niet om half vier nog eens de workmate opzetten, decouperzaag zoeken, plankenmateriaal uitzoeken, aanwezigheid van schroeven checken, etc. als het bovendien goed twee uur later gewoon donker is.

 Het blijft een beetje een kwestie van één klus per dagdeel en gezien de tijd van het jaar is de middag bij goed weer het enige dagdeel voor buitenwerk. De ochtend is voor honden, koffie, blog, keuken en koken. De middag in principe voor buiten en dan hebben we de avond nog voor winterse binnenbezigheden. Zoals het uitzoeken, scheiden van goudsbloemzaadjes. Het is dit jaar het jaar van het monnikkenwerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten