zondag 10 november 2019

Rustdags

 Nog steeds een omwillig hoofd. Voor de rest voelt het redelijk normaal aan. Een potje houthakken zou er weer in moeten zitten. Houthakken en wijn afvullen. En dat op zondag. Ik weet niet of dat met de wijn ook onder 'werken' valt maar bij het eerst zal er wel weer hoofdschuddend gereageerd worden door de buren. Werken op zondag doe je niet. Niets bijzonders. Zo ben ik ook opgegroeid en heb me er direct niks meer van aangetrokken, toen ik onder het directe oudelijke gezag uit was.

 Kerk, bankhangen, eten in de huiskamer van het nette servies en met dito bestek, drankje vooraf, op hoogtijdagen ook bij de maaltijd en na afloop hing en lag de goegemeente verdeeld over stoelen, banken en voor de elektrische kachels op de grond te slapen of zat Tv te kijken. Nooit mijn zondagen geweest. Ook de tijdenlang verplichte zondagnamiddagwandeling is nooit aan mij besteed geweest. Ik durf er mijn hoofd bijna om te verwedden, dat mijn broer en oudste zus de zondagen tegenwoordig nauwelijks anders slijten.

 Had de beste kleikneder ook op de zevende dag de moeite genomen om z'n werkkleed aan te trekken, had hij ws gezien welk gedrocht hij met de mens in de wereld had gezet en 'm snel omgekneed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten