zondag 3 november 2019

Aanvang

 Opruimen. Het is mijn hobby niet. Desondanks vandaag terechtgekomen in wat dan tegenwoordig zo netjes 'flow' heet. Heb er ff geen goed Nederlands woord voor (over). Dan komt de bezigheid in een toestand, die zichzelf in stand houdt, stimuleert zelfs. Of het nou de eindelijk vrijkomende ruimte was of het sorteren van de spijker- en schroevenzooi die, inmiddels een jaar geleden, achtergelaten is door de bouwvakkers. In een combi hoef ik het niet te zoeken. Het waren niet de spijkers en schroeven, die de ruimte in beslag namen.

 Temperatuur aangenaam, maar al voor zessen is het donker. Na de honden opzoek gegaan naar mijn kluslamp. Had het ding onlangs nog ergens gezien. Vrg was alleen waar? Zonder tien keer het zelfde rondje te lopen het ding gevonden en om de een of andere reden dacht ik: "Ff proberen". Mooi niet doen dus. Nog zo'n bouwvakkerskado. Dat dingen stuk gaan, kan gebeuren, hoewel het mij altijd minder overkomt dan anderen, maar dan niks zeggen en het ding ergens wegleggen, is zo bloedirritant. Ik ruim niks op wat stuk is. Alles wat overal ligt is inzet bereid. Batterijen geladen, bijlen gescherpt, machine's gecheckt, etc. Aan schoonmaken wil het nog weleens ontbreken, maar niet als het spul van een ander is.

 Jammer. Morgen zien of het alleen aan de lamp ligt. Had de bouwvakkerzooi opgeruimd willen hebben vanavond. Nooit prettig om de volgende dag met iets te moeten beginnen, omdat het de vorige dag niet is afgemaakt. Maar hé, stort ik me gewoon op  de F1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten