woensdag 27 november 2019

Vooruitlopen

 Bijna 1 december en nog geen warme chocola gemaakt of glühwein gehad. Zondag de eerste advent. Kerst komt er aan. Moet zeggen 'blijkbaar' want het leeft nog niet. Gaat veranderen als Mariana met haar versierfestival begint. Geen speciale plannen dit jaar en dat bevalt me wel, moet ik eerlijk zeggen. Beetje thuis aantutten en behalve meer tijd dan normaal in de keuken verbrengen, gewoon verder met het de-chaotiseren van de plek.

 Itt andere jaren nog geen sneeuw gezien. Wel op de toppen van de Karpaten maar niet hier in het dorp. Winterbanden moeten weer. De prettige routine van de ochtend is op jaarbasis nog ver te zoeken. Ja, een paar perceeltjes omgespit. Ik moet mezelf niet tekort doen. Voor de rest loop ik echter achter de feiten aan. De tuin had ik leeg willen hebben, het hout gehakt, kelder uitgeruimd etc.

 Volgend jaar weer. Misschien volgend jaar net als met de feestdagen gewoon op het honk blijven en doen wat gedaan moet worden zonder vakantieonderbrekingen. Dat zal op protest stuiten, maar misschien stimuleert dat tot ondersteuning om herhaling in 2021 te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten