Mogelijkwijs gaat het tellen van GA fout, doordat het programma gebruik maakt van cookies. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar als het die richting opgaat is het snel afgelopen met GA. Snap dat trouwens niet, als het zo is, want er bestaat al tijden afkeer tegen die bestandjes, die vaak ongevraagd op je website werden geplakt. Tegenwoordig moet weliswaar toestemming worden gevraagd, maar dat gebeurd vaak op zo'n manier, dat je òf de zooi ongewild alsnog door je strot krijgt geduwd òf op een 'slikken of stikken'-manier.
Maar hoe het ook zij. Je kunt ze weigeren en steeds meer browsers en firewalls sluiten ze uit. Dus je gegevens kloppen nooit. Maakt misschien niet zoveel uit als je 100'den bezoekers per dag hebt. Bij die paar van mij maakt het meer dan 50% uit. Dat werkt kortom niet. Bovendien ben ik niet geïnteresseerd in het volgen van mijn bezoekers (en heb zelf een pokkehekel aan dat soort trackers). Het programma moet tellen wat, wie en waar vandaan. That's all.
En het zou geen Google-programma zijn, als ze wel duzend-en-een mogelijkheden bieden om vanalles uit te sluiten, maar niks in de aanbieding hebben om te checken of ze wel alles vangen. Nee, zeg. Hoe kom je erbij. Google maakt geen fouten.. Je moet gewoon als Google kijken, denken en doen en je hebt nergens last van ..... Groot broertje??
Geen opmerkingen:
Een reactie posten