zaterdag 23 november 2019

Imponeren

 Voor het eerst sinds dagen de honden weer verzorgd en er maar direct een grote tour tegenaan gegooid. Het deed de honden goed en mij niet minder. Op de terugweg zag ik eerder dan de honden dat de schaapskudde, die we al vaker, maar later tegen zijn gekomen, reeds op de graasplek was aangekomen. Nog ff geprobeerd om de honden aan te lijnen, maar eentje had de kudde en mn dan de begeleidende honden in de gaten, blafte en daar ze stoven alle vier erop af voor ik iets kon doen.

 Vier tegen zeven. Of ik ze aan de lijn had kunnen houden is de vrg. Tot nu toe had ik max twee van de drie aan de lijn als we de kudde tegenkwamen. Wat volgde was een partijtje verbaal armpje drukken. Ondertussen begon ik aan een boog om de kudde heen. De honden renden wat af en aan en maakten een hoop lawaai.

 Omdat ik doorliep werden de uitvallen van 'mijn vier' minder frequent en het geheel wat rustiger. Merendeel van de kuddehonden keerden terug naar hun werk. Twee bleven ons volgen en eentje aldoor maar blaffen. Ik had inmiddels twee van de drie aan de lijn. Verder lopen leek me steeds meer een kwestie afdruipen en dat was ook weer niet de bedoeling. Daarom blijven staan en Bobby en Mopke het laten afhandelen met de laatste twee kuddehonden.

 Net op het moment dat die twee het voorgezien begonnen te houden, kwam een van de herders mijn kant op met in zijn kielzoog de rest van z'n meute. Wat de zaak vanzelfsprekend totaal veranderde. In de versterking zaten een tweetal beduidend agressievere honden, die de boel danig opnaaiden. Twee tegen zeven werkt niet. Eerst werd de teckel (die tel ik eigenlijk nooit mee) al bijna doelwit en vervolgens was Bobby bijna de pineut. Daarop de beide andere zusters maar van de lijn gelaten, waarop het beeld snel evenwichtiger werd.

 De herder had verder niks te melden. Dus waarom hij mijn kant op kwam snap ik niet, tenzij hij bewust op stennis aanstuurde, wat ik weer niet geloof. Na de nodige minuten het geheen en weer van beide partijen aangezien te hebben, maar weer doorgelopen. Ook de honden waren het zat, want ze volgden zonder dat ik daarom moest vrgn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten