zondag 24 november 2019

Honds

 Gisteravond "Oude wijze honden" van Elli H. Radinger uitgelezen. Drie avonden over gedaan maar het voor mijn gevoel in één ruk uitgelezen. Het boek gekocht met het idee, dat daarin iemand ahv observaties het hondengedrag analyseert. De schrijfster interpreteert meer, gebruikt haar oudere viervoeter als een soort spiegel voor de mens. Heel kort door de bocht de zich nergens druk om makende hond tov de zich overal druk over makende mens.

 Het was ff doorbijten in het begin mn omdat de schrijfster zich regelmatig herhaalt, dezelfde zaken aanhaalt vanuit een net iets andere invalshoek en ook wel een tikkeltje moraliserend is. Verder zou het boek bijna geheel door mij geschreven kunnen zijn qua inhoud. De dame ergert zich aan dezelfde zaken als ik, vrgt zich dezelfde zaken af, vindt de mens knap stom in de benadering van het leven in vergelijking met een hond, ziet dat ze boter op haar hoofd heeft en probeert dat te veranderen.

 Verder een hoop open deuren op het vlak van levenswijsheden en een aangrijpende finale als ze het afscheid van een van haar honden beschrijft. Ik kreeg er zowaar een brok van in mijn keel. Aanrader voor mensen, die hun leven eens tegen het licht willen houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten