maandag 16 mei 2016

Watergeleiding

 Regen. Treurig. Stemt triest. Is irritant en onhandig, zelfs op de Maldives als je niet in je zwembroek rondloopt of in het water ligt. Ik kan me zelfs niet voorstellen, dat de gemiddelde woestijnbewoner d'r langer lol aan beleeft, dan de eerste herkenning à la "Ha, eindelijk weer eens regen!" Waarna hij/zij snel ergens in of onder zal gaan staan om de nattigheid bespaard te blijven.

 De tweede keer in een paar dagen tijd, dat het hemelwater me dwars zit en deze keer blijft het niet beperkt tot een bui. Een droge middag had in de planning gepast (Ja, fout, maar toch!), maar ik vrees, dat het bij het doen van de afwas en het inruimen van de keuken blijft. Moet ook gebeuren, zal ik maar denken.

 Het is een van de foutjes in de schepping. Een wat gemakzuchtige en ongecontroleerde constructie om het water te krijgen, waar het gewenst is. Een beperking tot de nachtelijke uren zou de slaap zo een stuk meerwaarde hebben meegeven. Of optrekkend en terugtrekkend grondwater naar het voorbeeld van eb en vloed. Het zou het waterongemak tot een minimum kunnen beperken en als het dan ook nog in de nacht zou gebeuren, zou zelfs het dragen van watervast en modderbestendig schoeisel overbodig zijn.

 Bij een nieuwe cyclus van het universum en het bizarre toeval dat een niet al te grote, uit rots bestaande planeet op zo'n afstand van zijn ster op acceptabele snelheid door de ruimte beweegt, dat water voor een dampkring kan zorgen en al die andere levenbevorderende factoren ook van toepassing zijn, dan graag iets creatiever met het fenomeen watervoorziening omspringen. Regen is het niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten