vrijdag 6 mei 2016

Steekje

 De boottocht. Laat ik met de deur in huis vallen: Prachtig, maar absoluut niet het geld waard, wat ervoor neergeteld moest worden. Ik durf het bedrag nieteens te noemen en dan moest de fles wijn en de fles water voor bij de (koude) maaltijd nog extra betaald worden ook. Dit is een aanrader als je gasten na schitterende dagen op de valreep nog het gevoel wilt geven, dat ze dom genoeg zijn om belazerd te worden.

 Dat het varen niet zoveel voorstelde, zal best aan de tamelijk onrustige zee hebben gelegen. Waren we niet uit de wind voor anker gegaan, hadden borden en glazen aan de tafel vast moeten zitten. Ik vraag me ook af of de tocht wel doorgang had gevonden, als het niet onze laatste avond was geweest. Dit wilden ze duidelijk kost wat kost binnen halen. Fout, maar soit.

 De afgetakelde champagne (die was inclusief) was echter een te vermijden binnenkomer geweest en de al genoemde bijbetaling gewoon belachelijk. Doe dan een paar tientjes op de prijs. Het is al irritant genoeg, dat je bij alles steeds moet bedenken, dat er nog 22% bijkomt. In dit geval een bedrag ter grootte van 4 à 5 flessen van de extra bestelde wijn. Gewoon stom, dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten