zondag 15 mei 2016

Stortvloed

 Nog nooit bij een verkiezingsbijeenkomst geweest ongeacht land of partij. Kan de sessie van gisteren dus moeilijk vergelijken met wat elders usance is. De beloofde 'slechts 45 minuten' werden in elk geval ruimschoots overschreden. Bijna twee en een half uur benodigde de zittende burgemeeester van de sociaal democraten (PSD) om de matig opgekomen fanschare zijn plannen voor de komende vier jaar uiteen te zetten. Als hij weer gekozen wordt.

 Eerst allerlei partijgenoten uit andere dan wel hogere kringen op het podium halen, vervolgens zijn hele ploeg van 21 mensen, waar dat in Frankrijk slechts 10 zijn, en toen begon de ellende pas goed. Dit soort volk hoort zichzelf zo graag praten, dat ik nog in mijn handjes mag knijpen, dat het bij 2,5 uur is gebleven.

 Nadat 8 personen, waaronder één vrouw hun bijdrage hadden geleverd en de man zelf nog weer eens uitgebreid ingegaan was op wat gedaan is en gepland staat, leek het er ff op dat ook alle 21 ploeggenoten een zegje gingen doen. Gelukkig bleef dat tot drie types beperkt, waarvan er een maar niet genoeg kreeg van zijn eigen stem.

 Géén drank (verboden rondom verkiezingstoestanden èn op verkiezingsdagen!!) en hapjes achteraf, geen vragen stellen, een 'thuiswedstrijd' notabene voor genodigden. De zin van het geheel was ver te zoeken. 5 Juni is de dag. Niet vergeten om vooraf bier te kopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten