maandag 16 mei 2016

Populariteit

 Sinds een piek eind vorig jaar (november, 725) gaat het gestaag neerwaarts met de pageviews: 685, 536, 534, 496, 456 en voor mei een prognose net boven de 400. Lijkt wat op zomer 2014. Niet dat er verder iets van een patroon in de afgelopen 5 jaar is te herkennen. Het schommelt, dat is een ding dat zeker is. Een top ruim van boven de duizend dank spookbezoekers uit Rusland en/of de USA en meer 'normale' oplevingen van rond de 700. Vaste bezoekers, periodieke bezoekers en passanten, die soms ff blijven hangen.

 Het fenomeen intrigeert me, dat mag bekend zijn, niet in de laatste plaats, omdat ikzelf slechts bij hoge uitzondering op andere blogs kijk en al helemaal niet bewust rondneus in die wereld. Zou ik misschien eens moeten doen. Blogs kom je wel tegen, als je iets zoekt, maar dat zijn dus naar mijn idee gewoon verkapte websites met duidelijk onderwerpen als koken, inrichting, mobiele telefoons, etc. Weet je gelijk waar ik weleens op zoek. Die zg blogs zullen er dus ook wel voor reizen, auto's, kinderen, make-up, sport, muziek, beleggen, politiek, tuinieren, etc., etc., etc. bestaan. Je zult maar een mening denken te hebben.

 Andere meningen onderuit halen, daar kan ik me wel weer iets bij voorstellen. Maar zo persoonlijk zijn bovengenoemde hybride websites zelden. Als je de kookwebsites als voorbeeld neemt, daar weet ik tenminste iets van, dan valt mn bij de opsomming van de ingrediënten op, dat er een hoop gekopieëerd wordt. Nauwelijks aanpassingen van de receptuur idvv 'eigen smaak' of een voorgestelde verbetering dan wel verandering. Ze zullen vast wel bestaan, de websites met enkel eigen of familie-eigen recepten, maar ik ben ze (nog) niet tegengekomen. Daarvoor moet je om te beginnen zoeken. En dan zou dat in dit geval nog redelijk gestructureerd kunnen. Bij mijn blog zal dat meer een kwestie van toeval tijdens een zoektocht zijn. Dat idee staat me wel aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten