vrijdag 13 mei 2016

Routineus

 In de tuin aan de slag gegaan en de tijd vergeten ... heerlijk! Natuurlijk zie je met een scheef oog het licht veranderen en ben ik ook voor de rest het gevoel van tijd niet verloren, maar toch. Gewoon bezig geweest. Gedaan, wat gedaan moet worden, wil er dit jaar iets meer van de tuin terecht komen dan vorig jaar.

 Het is een zeer biologische tuin. Ik heb een tigtal moestuinen opgestart en weet qua onkruid van wanten. Maar de soorten en het tempo waarin hier het ongewenste groen de hoogte in schiet, laat me ook in het tweede voorjaar versteld staan van verwondering.

 Wat zal de tuin zijn? Een derde van een voetbalveld. Een kwart? 1250 vierkante meter? Nee, dat is meer dan het hele perceel incl. de bebouwing. Laat het iets van 700 van die vierkante meters zijn. Als die gevuld zijn met onkruid, kan dat prachtig uitzien en tegelijkertijd moedeloos maken.

 De uien zijn inmiddels weer zichtbaar. Voor de prei moet ik een nieuw stuk schonen. Het mag dan in de herfst omgespit zijn, maar dat maakt qua begroeiing weinig uit. Het is makkelijker te bewerken, dat wel. Je trekt het onkruid er dus met minder moeite uit. Tenminste als het niet van dat vervelende wortelspul is. En daar heb ik hier de nodige soorten van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten