woensdag 4 mei 2016

Stadten

 Malé bezocht. De hoofdstad van de Maldives. Een compleet volgebouwd eiland op de rand van een atol. Op het iets noordelijker gelegen eiland ligt de luchthaven, zuidelijker de (olie)haven. D'r is een eiland voor gedetineerden en ook een dat als buitenverblijft dient voor de president. Zo zijn er bijna 1200 eilanden, 200 (dun) bevolkt door de lokale bevolking, iets van 75 of 85 in gebruik als hotel en de rest mensenvrij.

 In Malé is alles 5, 6 of meer étages hoog, de straten smal en gevuld met een wirwar aan brommermotors met daar tussen wat auto's en een hoop kleine vrachtwagens. Per stel een gids. Langs een paar overheidsgebouwen en moskee's en vervolgens de winkels in, die de gids uitkoos. Ongetwijfeld bedoeld om een percentage van de verkoop in z'n zak te kunnen steken. Souveniershops en na gebleken interesse in juwelen ook een juwelierswinkel. Kettingen met koraal (wit, rozig, rood en zwart) en parels, maar dan niet de perfecte bolletjes, die je in Europese juweliers ziet liggen.

 Prijzen zijn puur pro forma. Ze geven zo 50% en meer korting. Het maakt, dat wat 'officieel' bijna 1400 euro kost voor 450 verkocht wordt en je dan nog het gevoel hebt, dat je belazerd wordt ... Vooral als ze je op het eind nog een paar oorbellen cadeau doen.

 Mocht er een volgende keer komen, dan graag zonder gids. Groente- en fruitmarkt en vismarkt in het bijzonder en het havendeel in het algemeen waren het meest de moeite waard. Jammer van de ontbrekende terrassen en het gemis van het genot van een glas koele witte wijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten