zaterdag 28 mei 2016

Uitgaan

 Is het dank de drank of vanwege de drank? Hoe het ook zij, we zijn in Sibiu blijven hangen. Als ik me niet vergis, is dit de tweede maal in de afgelopen 12 mndn, dat we niet dezelfde dag terug naar huis rijden, maar voor een hotel hebben gekozen. Verstandig en nieteens zo saai als het klinkt. Sibiu is een gezellige stad. Veel volk op de been, grote terrassen, bijna ieder weekend wel iets te doen en gewoon een mooie plek om te vertoeven. Geen straf dus om te blijven hangen. Me ff over de honden heen moeten zetten en vervolgens van de plek genoten.

 Piata Mare, Piata Mica, weer naar Mare, door de grote winkelstraat, die 's avonds bepaald niet uitgestorven is, naar live-muziek geluisterd, een moeder bemeelijdt die zich door een 6 of 7 jarig, duidelijk door en door verwend joch op haar kop liet zitten, geslenterd, gekeken en in een heerlijk groot bed in slaap gevallen.

 Het bed is nog het enige wat een beetje hotel beter heeft dan wijzelf thuis. De badkamer zou me een jaar geleden nog lyrisch hebben kunnen maken, maar die zijn we inmiddels voorbij gestreeft. Toevallig vanochtend voor het eerst onder de regendouche gestaan. Een beetje 'randje' vanwege de nog ontbrekende deuren van de douche, maar wat een moeilijk beschrijfbaar genot. De hotelkamerbadkamer (??) kon daar absoluut niet aan tippen. Zelfs beide hotels uit de net voorbije vakantie leggen het in deze af. Nu dat bed nog. Komende week??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten