zaterdag 21 mei 2016

Verblijfplaats

 Duurder is niet altijd beter. Je moet het geprobeerd hebben om het te weten. Ik ben helemaal niet zo van het proberen en al helemaal niet van "alles geprobeerd moeten hebben". Daar staat tegenover, dat de alternatieven tot op heden niet verkeerd, maar ook niet aanlokkelijk goed waren. Niet iets erbij waar je je op verheugt in het kader van een bezoekje. De sporen van de communistische grootheidswaan hebben wel wat, maar zijn lang niet altijd in de kamers terug te vinden. De ene plek (Victoria) mist voldoende parkeerruimte, heeft een simpele kamer, een goed bed, serveert een erg beroerd onbijt maar ademt een bijzondere sfeer en ligt op twee keer vallen van het centrumplein. De andere plek ligt prachtig (hoog, heet ook Belvédère), heeft iets van dezelfde vergane glorie, een beroerde bar, iets betere kamers, zwembad, voldoende parkeerruimte maar het centrum kost iets van 20 minuten lopen.

 Het alternatief voor vandaag ligt aan de invalsweg uit het zuiden, net voor je de hele helling ben afgedaald, is recent en modern, heeft een mooie bar, ook een eigen restaurant, dat geprezen wordt maar eigen ervaring ontbreekt, zwembad en bijbehorende wellness meuk op de zesde verdieping, heeft een zeer behoorlijk ontbijt, zoals gaat blijken, een kleine maar complete kamer en het centrum is bereikbaar in een minuut of tien. Toch zal deze plek het niet worden. De sfeer mist en de service was, laat ik het positief formuleren, onopvallend aanwezig. Wat voor het prijsniveau karig genoemd mag worden.

 In getallen gaat het van 150 via 225 naar 450 Lei. De volgende keer of weer iets anders proberen of gewoon vierbaans dwars door het centrum en dan via straten, die nauwelijk meer dan een steeg zijn, steil bergop naar het mooie uitzicht. Vooralsnog is daar het geld het meeste waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten